חברת "פסטה ריקו" מגישה לרגל שבועות מתכון לפיצה איטלקית בטעם מקורי בהכנה ביתית:
פיצה בשמל ותפוצ'יפס
חברת "פסטה ריקו", המתמחה בייצור פסטה טרייה איכותית בשיטה איטלקית מסורתית, מגישה לרגל שבועות מתכון לפיצה איטלקית משובחת בהכנה ביתית: פיצה בשמל ותפוצ'יפס. הפיצה עשויה מכדורי הבצק 100% קמחים איטלקיים, בתוספת מפתיעה ומקורית של פרוסות תפוחי אדמה ורוטב בשמל. הפיצה מרהיבה וטעימה ביותר, נהדרת לשילוב כמנה עיקרית או כתוספת בארוחת החג.
חג שבועות שמח!
מצרכים (לכ-4-6 מנות):
1 כדור בצק להכנת פיצה של פסטה ריקו (250 גרם)
1 מיכל רוטב שמנת וגראנה פדנו של פסטה ריקו (200 גרם)
1 כוס קמח לפסטה מחיטת דורום
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף מלח גס
2 כפות שמן זית
1 ענף רוזמרין טרי
1/4 כפית שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מפשירים את כדור הבצק להכנת פיצה על פי ההוראות (מומלץ להפשיר את הכדורים בשקית המקורית שלהם עד 4 ימים במקרר). מתפיחים בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר למשך כשעתיים עד שהכדור מכפיל את נפחו.
- מחממים את תנור האפייה לחום הגבוה ביותר כחצי שעה לפני ההכנה.
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק במנדולינה. מניחים את הפלחים בקערה עם מים רותחים וכף מלח למשך חצי שעה. מסננים וסופגים היטב את הנוזלים בעזרת מגבת.
- מפזרים על משטח עבודה קמח דורום רימאצ'ינטה ופותחים בעזרת הידיים את כדור הבצק לכדור עגול.
- מניחים על גבי הבצק רוטב שמנת וגראנה פדנו ומסדרים את תפוחי האדמה הדקיקים מעל. מפזרים מלח גס, פלפל שחור ועלי רומזרין.
- אופים בתנור שחומם לחום מירבי למשך כ- 7 דקות או עד שתחתית הפיצה מוכנה (בטאבון האפייה תהיה קצרה יותר כ 2-3 דקות). מושכים במעט שמן זית, פורסים ומגישים חם.