גלישה בחו״ל היא הכרח בימינו. כל אחד וסיבותיו שלו, כולנו צריכים (חייבים) להישאר מחוברים גם בחו״ל. מעטים האנשים שלא מעוניינים לטייל עם הנייד, אבל בעולמנו, כדאי תמיד שתהיה לכם אפשרות ליצור קשר. מתוך הצורך הגדול צמחו מגוון פתרונות תקשורת לחו״ל: אספנו אותם עבורכם, כדי שתוכלו לבחור את מה שהכי מתאים ומשתלם עבורכם.
קניית חבילת גלישה בחו״ל מהארץ
כל חברת סלולר מציעה חבילת גלישה בחו״ל משלה. התנאים, הגדלים והמחירים משתנים. יש מגוון חברות המציעות מגוון חבילות גלישה ושיחות. כדאי מאוד לבצע השוואת מחירים לפני שסוגרים. האתר הישראלי ״כמה זה״ (השוואת מחירים) יעזור לכם לקבל החלטה בצורה דיי פשוטה. תוכלו למצוא באתר את כל סוגי חבילות הסלולר, תוכלו לפנות לנציגי החברות ישירות מהאתר ולקבל את ההצעה שאתם רוצים.
כרטיס סים מהארץ
למי שלא מעוניין בחבילת גלישה בחו״ל, יכול לקנות מאחת החברות בארץ כרטיס סים שאיתו אפשר לטוס לחו״ל. שוב, באתר ״כמה זה״ תוכלו לעשות השואה בין כרטיסי הסים השונים, איפה ניתן להשתמש בהם ומה כלול בהם. האתר הופך את קבלת ההחלטה להרבה יותר פשוטה. בארץ תוכלו לרכוש מגוון כרטיסי סים בינלאומי כמו למשל כרטיס ה World8 של דואר ישראל.
סים בינלאומי/מקומי בחו״ל
אופציה שעשויה להיות זולה הרבה יותר, היא רכישת סים מקומי ביעד אליו אתם טסים. לרוב מדובר במחירים מאוד נמוכים לסים שכולל גלישה בחו״ל ושיחות. ישנן חברות בינלאומיות רבות המציעות כרטיסי סים. באירופה תוכלו לרכוש סים שיתאים לכל אירופה כמו של חברת SFR או Lycamobile או Vodafone. בכל מדינה, כל חברת סלולר מציעה סים גלישה משלה. בארה״ב תוכלו להתחבר ל AT&T או ל T-Moblie, כולם מציעים סימים עם גלישה ושיחות בתוך ארה״ב.
יש גם מגוון חברות המציעות כרטיסי סים בינלאומיים המתאימים לגלישה בכל אירופה, כמו למשל, באתר SimOptions תוכלו לרכוש כרטיסי סים גלובליים ולהשתמש בהם בהתאם ליבשת/למדינה אליה אתם טסים.
ראוטר משלכם- נטסטיק
יש אופי טיול שעבורו מתאים לרכוש ראוטר. אם למשל נוסעים במשפחה גדולה, עם כמה ילדים/בני נוער, פחות משתלם לרכוש עבור כולם כרטיסי סים, ייתכן שיהיה יותר משתלם לרכוש ראוטר שיחבר את כולכם יחד. במודם הסלולרי של webbing מדובר בראוטר קטן שיחבר את כל המשפחה שלכם לאינטרנט. למי שטס לענייני עסקים או מעוניין להמשיך לעבוד גם מחו״ל על מחשב נייד, מדובר באופציה נהדרת. כמובן שיש חברות נוספות שמציעות מודם סלולר ומגוון פתרונות גלישה בחו״ל, כמו למשל Travel Wifi או Hippocketwifi.
וייפיי מקומי
למי שרוצה קצת להתנתק, יכול לוותר על חבילת גלישה בחו״ל ולהשתמש בוייפי מקומי. לרוב תמצאו חיבורי אינטרנט חינמיים במלונות ובדירות נופש, כמו גם במגוון מסעדות, בתי קפה ומרכזי קניות (במסעדות ובתי קפה פשוט כדאי לבקש את הסיסמה מנותן השירות). לפעמים מוזיאונים או שדות תעופה מציעים גם free wifi. אם אתם טסים למדינה מפותחת, סביר להניח שתסתדרו גם בלי חבילת גלישה. מומלץ כמובן לבדוק מראש שבמלון/דירה שלכם יש אינטרנט, כדי שתוכלו להיות מחוברים בזמן שאתם לא מטיילים.
גלישה וטיול נעים,
צוות עולם הזה
[…] רוצים לדעת איזה אפשרויות יש לכם לגלישה בחו״ל? בקרו גם בכתבה שהכנו על כל הדרכים להישאר מחוברים גם בחו״ל. […]
[…] חשוב לציין, כדי להשתמש באפליקציה (כדי לממש סיור), חייבים להיות מחוברים לאינטרנט, כלומר, נדרשת בעצם חבילת Data. בין אם תבחרו בסים מקומי ובין אם תבחרו חבילת גלישה מהארץ, תצטרכו שיהיה לכם אינטרנט. מתלבטים מה עדיף? תוכלו לקרוא בכתבה הזו האם עדיף סים מקומי או חבילת גלישה. […]