איך אתם משלמים בחו״ל? התשובה הכי פשוטה היא- שאין תשובה אחת נכונה. זה משתנה בהתאם לאופי הנסיעה, אופי המטייל ואופי המדינה שבה מטיילים.
בפוסט הזה נסקור את האופציות השונות, על היתרונות והחסרונות של כל אחת, כך תוכלו לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורכם ואיך לשלם בחו״ל.
אם החלטתם לרכוש מזומן מראש – הכי קל ונח להזמין מט״ח דרך שירות FlyMoney >>
מזומן
כמובן, הדרך הנוחה ביותר לשלם היא במזומן, כי כך יש הכי הרבה שליטה בהוצאות. אז תמיד חשוב שיהיה מזומן בחו"ל, אבל, הכל תלוי באופי הטיול.
מי שנוסע לטיול ארוך, יכול להכין מזומן לכל הטיול, אבל צריך להתחשב בפרט הבא: האם יש לכם איפה להחזיק את הכסף? אי אפשר ללכת לכל מקום עם כל הכסף, זה ממש מושך קארמה רעה ולכן יש צורך במקום שבו אפשר להחזיק את הכסף.
אם אתם שוהים במלון אחד ויש בו כספת- מצויין. כך תוכלו להוציא כל יום את הכסף שאתם צריכים ואת השאר להשאיר. אם אין כספת או שאתם עוברים מלונות/דירות, אולי רצוי לא להחזיק עליכם הרבה מזומן.
בכל מקרה, כל מזומן שאתם נושאים עליכם, מומלץ לשאת בנרתיק מיוחד מתחת לבגד, למקסימום בטיחות.
היכן להמיר מט״ח?
קחו בחשבון שלא תמיד המרה ביעד היא הכי משתלמת, מה עוד שנח יותר כבר להגיע ליעד עם הסכום הדרוש, ללא צורך בחיפוש אחרי שירות צ׳יינג אמין וחשש מ״עקיצות״.
ניתן להמיר מט״ח בכל עמדת צ׳יינג פוינט בארץ, ובחלק מהכספוטמטים, רק קחו בחשבון שיש מטבעות שפחות נפוצים ולא יהיו זמינים. במקרה כזה ניתן להמיר לדולר/יורו וביעד להמיר למטבע המקומי.
אחת האפשרויות המומלצות היא להזמין מט״ח מראש נוחה ומשתלמת ללא עמלת המרה, כך לא תצטרכו להסתובב עם סכום מזומן גדול לפני יום הנסיעה והאיסוף בנתב״ג מטרמינל 1 או 3 בדלפקי בנק הפועלים 24/7.
להזמין מט״ח מראש דרך שירות FlyMoney >>
כרטיס נטען (DEBIT) של דואר ישראל
לא מפסיקים לפרסם לנו את הכרטיס הנטען הזה ויש להם סיבה טוב- זה מאוד מאוד נוח! אבל כמו כל דבר, יש לו יתרונות, יש לו חסרונות.
היתרון הוא- מדובר בכרטיס בנקאי שמחזיק בתוכו מזומן, ומפסיק לעבוד ברגע שנגמר הכסף. ניתן לטעון אותו דרך האינטרנט. הוא מגיע עם צ'יפ, מה שמהווה יתרון.
באירופה ובארה"ב כאשר אתם משלמים בכרטיס אשראי עם צ'יפ אתם מחויבים להקיש את הקוד הסודי של הכרטיס, לכן גם אם הוא נגנב לכם, בלי הקוד לא יצליחו לגהץ אותו או להוציא כסף. הכרטיס לא מקושר אל חשבון הבנק שלכם, גם אם הוא נגנב, פרטי הבנק שלכם לא נחשפים.
חסרונות- יש לו מגבלת טעינה ובאם נגמר לכם הכסף ואין לכם גישה לאינטרנט…. נתקעתם. בנוסף, רכישת הכרטיס והטעינה שלו כרוכה בעמלות. למידע נוסף על כרטיסים נטענים של דואר ישראל- לחצו כאן >>
כרטיס אשראי
כרטיס אשראי הוא לא אופציה, אי אפשר לטייל בלעדיו. גם אם אתם מביאים אתכם מזומן, האשראי חשוב לגיבוי- אם נגמר לכם הכסף או חלילה נגנב, אתם מגובים. באירופה היום השימוש בכרטיסי אשראי הוא נרחב מאוד, יש מדינות שבהן כבר כמעט ולא מכירים מזומן וניתן לשלם בחו״ל בכרטיס אשראי על הכל ובכל מקום! אז נכון, כרטיס נטען יכול להחליף את כרטיס האשראי. אבל צריך שיהיה עליכם גיבוי בכל מקרה. החיסרון העיקרי של תשלום בכרטיס אשראי הוא הכסף שאתם מפסידים בהמרות ועמלות. כאשר אתם משלמים במטבע חוץ בחו"ל, העיסקה עוברה המרה לשקלים ואתם מפסידים כסף. המידע המדויק ביותר על תעריפי העמלות ניתן למצוא בכתבה כאן.
חשבון מט"ח
כאשר אתם בוחרים לשלם בחו״ל באמצעות חשבון מט"ח, כרטיס האשראי שלכם מתפקד בדיוק כמו כרטיס נטען. זו אחת האופציות הנוחות ביותר- אתם מפקידים מטבע חוץ בחשבון הבנק שלכם, מודיעים לחברת האשראי (לא תמיד צריך) שאתם טסים לחו"ל, וכל העסקאות שלכם אוטומטית נעשות דרך חשבון המט"ח. למה זה טוב? העסקאות לא עוברות המרות ולכן לא תפסידו כסף. אין מגבלת טעינה- תוכלו להפקיד גם עשרים אלף דולר לחשבון המט"ח, זה לא משנה. זה מאובטח באותה מידה כמו כרטיס נטען (באם לכרטיס האשראי שלכם יש צ'יפ). יתרון נוסף הוא שהשימוש באשראי לא כרוך בעמלות כמו בכרטיס נטען. חשוב לזכור- כאשר אתם חוזרים לארץ תודיעו על כך לחברת האשראי, אחרת העסקאות ימשיכו לרדת מחשבון המט"ח. בכל מקרה, חשוב לברר עם הבנק שלכם מה תנאי השימוש של חשבון מט"ח.
כמו שאמרנו בהתחלה, אין תשובה אחת נכונה איך לשלם בחו״ל. תחשבו היטב על אופי הטיול שלכם ומה הכי מתאים לכם. האופציה הטובה ביותר היא לשלב. קחו אתכם מזומן, הפקידו מט"ח, ושיהיה לכם תמיד חלופה למקרה שמשהו קורה. הכי חשוב- אל תשאירו את כל הכסף שלכם במקום אחד 🙂
נסיעה טובה,
צוות עולם הזה.
[…] כמובן שמזומן הוא רק דרך אחת לשלם בחו״ל. מוזמנים לקרוא גם את הכתבה ״כיצד הכי כדאי לשלם בחו״ל״. […]